Nóż do ciast i pieczywa jest idealny do krojenia różnego rodzaju wypieków oraz chleba. Posiada ząbkowane ostrze zwężające się ku końcowi, dzięki czemu doskonale zagłębia się w ciasta np. z polewami, a także kroi nawet miękkie pieczywo, nie zgniatając gotowych kromek.
Noże Type 301 CHROMA zostały zaprojektowane przez projektanta Ferdynanda Porsche i charakteryzują się niezwykłą formą, która oglądana z boku wygląda jak samo ostrze bez rękojeści. To jednak złudzenie: nóż jest tak zaprojektowany, że ostrze jest stopione z rączką w sposób niewidoczny, a rączka ma kształt trapezu . Wykonano ją ze stali nierdzewnej 18/10, a ostrze ze stali japońskiej 301. Na miejscu łączenia znajduje się „perełka”, która zaznacza koniec uchwytu.
Zalety noży Type 301 CHROMA:
Jak pielęgnować noże japońskie?
Aby zobaczyć więcej produktów, usuń filtr