Producent | MIYABI |
Rodzaj produktu | Deska kuchenna |
Materiał | Drewno |
Kolor | Brązowy |
K překladu | CZ AUTO-PRO |
Margin | A |
Deski do krojenia MIYABI są niezbędnym narzędziem podczas pracy z nożem. Japoński producent noży premium zaprojektował deski do krojenia dokładnie tak, aby maksymalnie wykorzystać potencjał noży MIYABI. Deski do krojenia z drewna Hinoki wykonane są z jednego kawałka drewna, dzięki czemu do ich produkcji nie użyto kleju. Obie strony deski mogą być używane do krojenia: owoców i warzyw, mięsa, ryb lub pieczywa. Starannie dobrany materiał chroni delikatną krawędź japońskich noży i sprawia, że pozostają one dłużej ostre. Hinoki to lekkie, ale twarde drewno pochodzące z cyprysu japońskiego. Charakteryzuje się wysoką odpornością na ścieranie, dzięki czemu doskonale znosi działanie środowisk kwaśnych, wilgoci i soli. Jest naturalnie antybakteryjna i trwała. Po użyciu zalecamy mycie ręczne ciepłą wodą z detergentem, najlepiej przetrzeć wilgotną szmatką, a następnie wytrzeć do sucha. Najlepiej jest pozostawić deskę do krojenia do wyschnięcia w pozycji pionowej. Aby zachować długą żywotność deski do krojenia, unikaj używania w ekstremalnej wilgotności lub ekstremalnych temperaturach. Regularne stosowanie oleju tłoczonego na zimno sprawi, że Twoja deska do krojenia pozostanie piękna przez długi czas. Olej zapobiega również wnikaniu wilgoci i zachowuje naturalny kolor i strukturę drewna. Duża japońska deska do krojenia wykonana z drewna Hinoki Dwustronna – strona gładka i strona z rowkami Lekkie, ale o wysokiej twardości Odporne, antybakteryjne, trwałe Przedłuża trwałość ostrza noża Unikaj ekstremalnej wilgotności Po użyciu deskę do krojenia należy wyczyścić i pozostawić do wyschnięcia Dostępne w wielu rozmiarach Piękno i precyzja to główne cechy japońskiej kultury, a ta sama filozofia została zachowana przez markę MIYABI z Seki, centrum japońskiego przemysłu nożowniczego, od XIV wieku. Japoński producent tradycyjnych noży połączył swoje precyzyjne wykonanie ze sprawdzonymi procesami produkcyjnymi i standardami niemieckiej marki ZWILLING J. I. HENKELS. Dzięki temu firma ZWILLING mogła rozszerzyć swoje portfolio o własną produkcję autentycznych noży japońskich, w samym sercu japońskiego przemysłu nożowniczego. Produkcja japońskich mieczy jest tradycją w Kraju Wschodzącego Słońca od wielu stuleci. Miecze samurajskie były i są podziwiane za ich wyjątkową elegancję, ostrość, piękno i techniczną perfekcję. Precyzyjnie wykonane narzędzia MIYABI z autentycznymi japońskimi ostrzami są godnym naśladowcą tej tradycji. Zachwycająca, niemal „chirurgiczna“ ostrość noży zachowuje strukturę użytych składników. Bądź tak wymagający jak japońscy szefowie kuchni, a Twoim celem zawsze będzie idealnie wyglądające danie.