Wszechstronny nóż kuchenny marki Kyocera, z serii Fuji to doskonałe narzędzie do pracy z produktami małej i średniej wielkości. Doskonale się sprawdza podczas cięcia marchewki w kostkę, krojenia oliwek lub małego pieczywa. Idealny dla tych, którzy nie lubią dużych noży. Tradycyjna ośmiokątna rękojeść jest wykonana ręcznie i wygodnie leży w dłoni. Biała klinga jest niesamowicie ostra i wspaniale harmonizuje ze stylową, ciemną rękojeścią wykonaną z odpornego na wilgoć drewna Pakkawood. Zaawansowana ceramika zastosowana w ostrzachy noży Kyocera jest materiałem niezwykle lekkim i twardym, o twardości zbliżonej do diamentu, dlatego noże tej marki bardzo wolno się tępią, a ich ostrość i swobodę krojenia doceniają profesjonalni kucharze z całego świata.
Kolekcja: Fuji
Wymiary ostrza: długość – 13 cm
Materiał: ceramika, drewno