Delikatne sygnały dymne: Jeśli z wędzarni Klarstein Flintstone napływa apetyczny zapach, to znaczy że w domu szykuje się pyszne jedzenie. W aromatycznym dymie wędzą się szlachetne specjały z mięsa, ryb i kiełbasek oraz tofu i warzyw.Poznaj tradycyjną metode wędzenia. Dopiero pięc wędzarniczy Klarstein Flintstone pozwala nadać najróżniejszym potrawowm właściwy smak, zgodnie z własnymi upodobaniami. Wędzone mięsa, ryby lub kiełbaski są przy tym znacznie dłużej przydatne do spożycia. Elektryczna grzałka o mocy 650 W W generuje dym ze zrębków poddając produkty procesowi bardzo powolnego wędzenia. Cztery ruszty wędzarnicze o wymiarach 40 × 30 cm zapewniają wystarczającą ilość miejsca na porcje boczku, tofu, czy też własne kreacje z kiełbas. W dużym lub małym ociekaczu gromadzą się skropliny i skapujący tłuszcz, ułatwiając późniejsze czyszczenie. Obsługa pieca wędzarniczego Flinstone odbywa się za pomocą rozkładanej panelu na górze. Tutaj ustawia się temperaturę i żądany czas trwania procesu wędzenia z dokładnością do minuty. Duże okienko kontrolne umożliwia śledzenie przebiegu wędzenia, bez obawy ucieczki cennego ciepła lub dymu wędzarniczego.Cenny kunszt wędzenia można posiąść i doskonalić we własnym domu. Piec wędzarniczy Klarstein Flintstone sprawi, że na twój stól trafią nie tylko potrawy o delikatnie pikantnym smaku, ale także o długim okresie trwałości. Należy pamiętać, że ze względu na wytwarzanie dymu z wędzarni można korzystać tylko z zachowaniem odpowiedniej wentylacji, np. na zewnątrz. Należy także zwrócić uwagę, że termometr do mierzenia temperatury mięsa – jak przez pomyłkę podano w instrukcji obsługi – nie wchodzi w zakres dostawy. Odpowiedni termometr nie jest wymagany do działania urządzenia.