2 tulipany, 2 biedronki, 2 jajka wielkanocne
100 g cukru
2 łyżeczki cukru waniliowego
150 g mąki
starta skórka z 1/2 cytryny (bez środków chemicznych i biologicznych)<BR>50 g startego marcepanu
Sposób przygotowania:
Utrzeć masło z cukrem waniliowym i jajkami. Wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia, przesiać do utartej masy i wmieszać. Dodać sól, skórkę z cytryny oraz marcepan. Ciasto wlać do wysmarowanej formy i piec w piekarniku rozgrzanym na 180°C około 20–25 min do uzyskania złocistego koloru.
W zależności od upodobań ozdobić kolorowymi polewami, marmoladą, cukrem pudrem itd.
Rada: Marcepan można zastąpić tartą czekoladą, mielonymi orzechami lub migdałami.
Smacznego!
Aby zobaczyć więcej produktów, usuń filtr