Garnek żeliwny owalny, emaliowany francuskiej firmy Le Creuset. Idealny do mięsa, ryb i warzyw. Potrawy przyrządzone w naczyniach żeliwnych smakują wyśmienicie, dzięki temu, że żeliwo rozgrzewa się do bardzo wysokiej temperatury i długo utrzymuje ciepło.
Emalia ceramiczna nadaje naczyniu elegancji oraz zabezpiecza przez korozją. Sprawia, że potrawy nie przywierają do dna. Garnek żeliwny jest również odporny mechanicznie, dzięki odpowiedniej konserwacji może służyć kilkadziesiąt lat. Garnek żeliwny może być też z powodzeniem stosowany do przygotowywania potraw w piekarniku. Maksymalna temperatura pieczenia to 180 stopni celcjusza.
Garnek Le Creuset nadaje się na każdy typ kuchni:
Wymiary w szerszej części: średnica – 27 cm, pojemność – 4,1 l
Materiał: żeliwo
Możliwość mycia w zmywarce: tak
Aby zobaczyć więcej produktów, usuń filtr