Szukasz praktycznego garnka na parę, które posłuży Ci przez wiele lat? Lubisz przygotowywać zdrowe i smaczne potrawy dla swojej rodziny? Zwracasz uwagę na jakość produktów przed ich zakupem? W takim razie proponujemy Ci wysokiej jakości garnek do gotowania na parze znanej i renomowanej marki PYREX o pojemności 2 L. Nawet nie próbuj się zastanawiać ile wydałeś już pieniędzy na naczynia, na których wszystko przywierało, przypalało się… To wszystko teraz już przeszłość. Zainwestuj w nowoczesny garnek i zacznij zdrowo gotować. Garnek na parę niezawodne naczynie, które sprawdza się w każdym domu i jest naprawdę niezastąpione w Twojej kuchni. Pozwala Ci szybko i sprawnie przygotować smaczne i, co najważniejsze, zdrowe posiłki. Jego duża pojemność wynosząca 2 l oraz wygodny kształt sprawiają, że możesz przyrządzić pyszny posiłek dla całej rodziny. Naczynie umożliwia gotowanie bezpośrednio na kuchence gazowej, elektrycznej lub halogenowej, a także przechowywanie pokarmów w zamrażalce lub lodówce. Produkt nadaje się do użytkowania w piekarniku i kuchence mikrofalowej. NAJWAŻNIEJSZE INFORMACJE: – naczynie o praktycznym owalnym kształcie z pokrywą – odporne na wysokie i niskie temperatury – duża odporność na uderzenia i zarysowania – naczynia można używać w mikrofalówce oraz piekarniku – niezastąpione w każdym domu – łatwe w utrzymaniu czystości – wyjątkowo pojemne – możliwość mycia w zmywarce – nadaje się do do płyt elektrycznych, ceramicznych oraz na kuchenki gazowe Wymiary naczynia: wysokość całkowita 25 cm średnica pokrywki 21,5 cm (zewnętrzna) 19,5 cm (wewnętrzna) wkład do gotowania na parze 2 szt.: średnica górna 22,5 cm (zewnętrzna) 20 cm (wewnętrzna) wysokość 7,5 cm pojemność 2 litry (podawana przez producenta) wysokość 8,5 cm średnica górna 20,5 cm średnica podstawy 17 cm szerokość maksymalna 26 cm Przyrządzając potrawy chcesz, aby wszystkie posiłki zachowały witaminy i substancje odżywcze? Zacznij zatem gotować na parze – to jedyna najzdrowsza obróbka termiczna Twoich produktów spożywczych. Jedynie w ten sposób dostarczasz organizmowi więcej składników odżywczych. Przy tradycyjnym gotowaniu wszystkie minerały zostają wypłukane z potrawy i nie są dostarczane do Twojego organizmu. Z pewnością zgodzisz się z nami, że gotowanie w garnkach wielowarstwowych to przede wszystkim dobra droga to zdrowego odżywiania, ale również oszczędność czasu i pieniędzy. Dodatkowo nowoczesne akutermiczne dno pobiera bardzo małą ilość energii, którą równomiernie rozkłada po dnie garnka. Dzięki temu jeszcze dłużej utrzymuje temperaturę.