podziałka wewnątrz naczynia – mierzenie zawartości za pomocą skali zaokrąglenie wewnątrz naczynia – łatwe mieszanie, nie zaleganie potrawy na obwodzie dna, ułatwienie w czyszczeniu odpowiednie wyprofilowanie górnej części ścianek naczynia – dokładnie przylegająca pokrywa do gotowania w małej ilości wody uchwyt naczynia zintegrowany z uchwytem pokrywy odlewanie przy zamkniętej pokrywce bezkropelkowe wylewanie płynów akutermiczne, energooszczędne, grube, hermetycznie zamknięte dno CookStar rozprowadzające równomiernie ciepło na całe naczynie odporne na uszkodzenie i zadrapanie przy użyciu trzepaczki wykonane z polerowanej stali nierdzewnej nowoczesna konstrukcja pozwalająca na przechowywanie garnka w garnku – oszczędność miejsca w kuchni przeznaczone do użytkowania na kuchniach ceramicznych, gazowych, elektrycznych i indukcyjnych nie stosować w piekarniku ze względu na materiał z jakiego wykonane są uchwyty naczyń