Producent | Eva Solo |
Rodzaj produktu | Garnek |
Seria | Eva Solo Cast iron |
Materiał | Żeliwo |
Rozmiar | 24 cm |
Właściwości | Nadaje się do indukcji |
K překladu | CZ AUTO-PRO |
Margin | A |
Żeliwne naczynie kuchenne Eva Solo w skrócie: Bardzo dobrze przewodzi i zatrzymuje ciepło Bardzo przydatne do slow cooking, tj. powolnego gotowania, duszenia lub grillowania mięsa Najlżejsze naczynia żeliwne na rynku, o 10% lżejsze od dostępnych na rynku naczyń żeliwnych Nadaje się do wszystkich źródeł ciepła, w tym indukcji Odporne na temperaturę do 400 °C Seria żeliwnych naczyń kuchennych Eva Solo jest idealna do powolnego gotowania w niskich i średnich temperaturach, ponieważ żeliwo rozprowadza ciepło równomiernie i utrzymuje je przez długi czas. Żeliwo jest oczywiście materiałem, który bez problemu radzi sobie z bardzo wysokimi temperaturami. Dzięki temu nadaje się do pieczenia i oczywiście do używania w piekarniku. Jest to wyjątkowo trwałe naczynie, które może być przekazywane z pokolenia na pokolenie. Garnek jest emaliowany i odporny na temperaturę do 400 °C. Nadaje się do wszystkich źródeł ciepła, w tym indukcji.