Rondelek miedziany Eva Solo w skrócie:
- Nadaje się na wszystkie typy kuchenek, z indukcyjną włącznie
- Trójwarstwowy materiał dla optymalnego przewodzenia
i akumulowania ciepła
- Z profilowaną krawędzią dla łatwego wylewania
- Według oryginalnego projektu z 1977 roku
- Rękojeść ze stali nierdzewnej, możliwość zawieszenia
- Myć tylko ręcznie
Mocny, trójwarstwowy materiał z miedzi, stali
i aluminium zapewnia idealną akumulację i rozprowadzanie
ciepła . Miedz bardzo szybko reaguje na zmiany temperatury, co
świetnie sprawdza się przy przygotowywaniu sosów, ale również przy
smażeniu i gotowaniu. Patelnię można zawiesić dzięki praktycznej
rękojeści i w ten sposób mieć ją zawsze pod ręką.
Użyteczne rady Przed użyciem: usunąć wszystkie nalepki
i umyć naczynie w celu pozbycia się kurzu i resztek produkcyjnych
zanieczyszczeń.
Podczas używania:
- Należy zawsze używać palnika, który najlepiej pasuje do średnicy
naczynia.
- Nie należy przegrzewać naczynia, jak tylko olej zacznie pryskać, można
zacząć go używać.
- Podczas gotowania na kuchence elektrycznej oraz indukcyjnej nie pozostawiać
pustych naczyń. Nagrzewają się one bardzo szybko i może dojść do ich
uszkodzenia.
- Sól należy dodawać dopiero do gotującej się wody, aby naczynia ze stali
nierdzewnej nie spowodowały korozji.
- Naczynia należy myć ręcznie. Mycie w zmywarce powoduje nieodwracalne
szkody na miedzianej powierzchni.
Po użyciu:
- Garnki i patelnie nie nadają się do mycia w zmywarce.
- Mogą być czyszczone środkami do mycia i miękką szczotką lub
gąbeczką.
- Nigdy nie należy używać drucianki czy ściernych środków
czystości!