Ciepły, pulchny chleb z chrupiącą skórką, puszyste bagietki paryskie i lekkie tosty. Nie uwierzyliby Państwo, ile autentycznej radości może sprawić śniadanie z domowym pieczywem. Tradycyjnemu przygotowaniu trzeba poświęcić wprawdzie trochę czasu, nagrodą jednak będzie zachwyt nad chrupiącym pieczywem, w którym będzie można wyczuć pasję i troskę. Jeżeli dodadzą Państwo do tego domowy dżem czy świeże masło, śniadanie szybko stanie się w Państwa domu ulubionym i najbardziej wyczekiwanym posiłkiem. Odkrywanie domowego pieczywa na nowo to powrót do tradycji – do czasów, kiedy prawdziwy dom pachniał świeżym chlebem.
Ceramiczna forma do pieczenia chleba umożliwi Państwu domowe pieczenie chleba z doskonałym rezultatem. Nieważne, czy będzie to chleb tostowy, bezglutenowy czy żytni, zawsze będzie miał chrupiącą skórkę i delikatny miąższ. Żaroodporna ceramiczna forma z wypukłą pokrywką zapewni odpowiedni stopień wilgotności podczas pieczenia. Małe otwory w dolnej części i w pokrywce umożliwią ciastu wyrosnąć i wytworzyć suchą i chrupiącą skórkę. Ciasto się nie przypali dzięki karbowanemu dnu. Ucha na pokrywce ułatwią pracę z naczyniem.
Chleb można kroić bezpośrednio w formie, specjalna ceramika wytrzyma nawet krojenie ostrym kuchennym nożem.
Każdy egzemplarz Emile Henry jest oryginałem: wykonane są ręcznie ze stuprocentowo naturalnego materiału , co pozwala czerpać autentyczną przyjemność z kuchni francuskiej i sztuki korzystania z życia. Wysokiej jakości glina z Burgundii jest razem z glazurą** wypalana w temperaturze 1100°C** . Dlatego naczynia Emile Henry Flame® są odporne na uderzenia i zarysowania, co umożliwia nie tylko pieczenie w nich, ale również porcjowanie i serwowanie dań. Wszystkie naczynia można stosować w mikrofalówce. Naczynia Emile Henry można natychmiast po wyjęciu z zamrażalnika włożyć do piekarnika lub mikrofalówki. Wszystkie naczynia Emile Henry posiadają trwałe kolory i można je oczywiście myć w zmywarce.
</p><p>