Jeśli kawa, to musi to być espresso! W tej kwestii Włosi, eksperci od ceremonii parzenia kawy, nie znają kompromisu. Formuła czterech „M“ -symbolizująca cztery włoskie terminy odnoszące się do przygotowania kawy – Miscela (mieszanka ziaren kawy), Macina (proces mielenia), Mano (ręka) oraz Macchina (ekspres do kawy) – to klucz do odpowiedniej barwy, zapachu i co najważniejsze smaku tego magicznego napoju, a prezentowany tu ekspres do espresso marki Artisan to urządzenie, które stanie się podstawą do uzyskania idealnego naparu. Dwa niezależne bojlery wyposażone w termostaty z funkcją automatycznego wyłączania po 30 minutach od zakończenia pracy pozwolą zaparzyć kawę i spienić mleko bez potrzeby robienia przerw między tymi czynnościami. Bojler do parzenia espresso utrzymuje parametry gwarantujące zaparzenie aromatycznego espresso z idealną cremą, podczas gdy bojler do wytwarzania pary spieni mleko potrzebne do zaserwowania pysznego cappuccino (ramię dyszy spieniacza wykonane zostało ze stali nierdzewnej). Dwa zegary – wskaźniki temperatury bojlerów w czytelny sposób pokazują gotowość do pracy, a profesjonalna kolba pozwoli zaparzyć jedno lub dwa espresso ze świeżo zmielonej mieszanki lub saszetek typu E.S.E. Komfortowy podgrzewacz mieszczący do sześciu filiżanek do espresso pozwoli cieszyć się najlepszym smakiem i aromatem gorącej, mocnej, małej czarnej. Trwała, odporna na wysoką temperaturę konstrukcja z ciśnieniowego, metalowego odlewu oraz atrakcyjny wygląd, który ekspres zawdzięcza pięknym kolorom i zaokrąglonym, charakterystycznym dla urządzeń marki KitchenAid liniom to dodatkowe, niezaprzeczalne atuty prezentowanego tu urządzenia. Esencja smaku i stylu od Artisan! W skład prezentowanego tu produktu wchodzi również dzbanek do mleka ze stali nierdzewnej, 2 sitka – filtry do zaparzania jednej lub dwu filiżanek, tamper, pędzelek, miarka do kawy o pojemności 7 gr. oraz końcówka dyszy spieniacza. Informacje techniczne: moc: 1300 W, napięcie: 220 – 240 V, częstotliwość: 50/60 Hz, wytwarzane ciśnienie: 15 Bar.