Miękkie owoce i warzywa często sprawiają problem przy krojeniu – plastry są nierównej grubości a końcówka czasem nie nadaje się na stół ze względu na zgniecenie jej pod naporem ostrza i dłoni. Nóż do pomidorów Type 301 posiada ostre mikroząbki, które delikatnie przecinają skórkę nie niszcząc jej ani miąższu.
Noże Type 301 CHROMA zostały zaprojektowane przez projektanta Ferdynanda Porsche i charakteryzują się niezwykłą formą, która oglądana z boku wygląda jak samo ostrze bez rękojeści. To jednak złudzenie: nóż jest tak zaprojektowany, że ostrze jest stopione z rączką w sposób niewidoczny, a rączka ma kształt trapezu . Wykonano ją ze stali nierdzewnej 18/10, a ostrze ze stali japońskiej 301. Na miejscu łączenia znajduje się „perełka”, która zaznacza koniec uchwytu.
Zalety noży Type 301 CHROMA:
Jak pielęgnować noże japońskie?
Aby zobaczyć więcej produktów, usuń filtr