Pieczeń, ryba, warzywa, delikatne szparagi… Teraz można przygotować je w zdrowszy sposób – np. piekąc albo gotując na parze.
Wystarczy mieć wielofunkcyjną brytfankę, taką jak ta z kolekcji WMF Vitalis. Elementy produktu:
– brytfanna ze stali nierdzewnej,
– pokrywka szklana z termometrem,
– ruszt do gotowania na parze,
– 2 uchwyty do rusztu.
Brytfanka wykonana jest z polerowanej stali nierdzewnej Cromargan® – opatentowanego przez WMF stopu metali, odpornego na uszkodzenia i zadrapania, działanie kwasów z warzyw i owoców. Nie absorbuje też zapachów. Brytfanka jest wyposażona w szklaną pokrywkę z silikonową uszczelką, która zapobiega skraplaniu nagromadzonej pary wodnej.
Termometr umożliwia kontrole podczas gotowania, bez konieczności podnoszenia pokrywki.
Wytrzymałość temperaturowa brytfanki wynosi 250°C bez pokrywy lub 180°C z pokrywą.
Brytfanka ma pojemność: 6,5 l. Nadaje się do przygotowywania pieczeni, ryb, warzyw.
Dodatkowo, brytfanka wyposażona jest też we wkład do gotowania na parze.
Dzięki technologii TransTherm® ma grube dno, które umożliwia używanie** na wszystkich typach kuchenek, także indukcyjnych.**
Nadaje się do mycia w zmywarce (z wyjątkiem termometru).
Brytfanka Vitalis została zaprojektowana w Niemczech.
<iframe src=„https://www.youtube.com/embed/UDVnzOQ0W7Y“ frameborder=„0“ width=„560“ height=„315“></iframe>