Aluminiową brytfannę można wykorzystać do przygotowywania mięs i innych pokarmów lub korzystać z każdej części osobno. Środkowa część może służyć jako niska brytfanka lub patelnia do pieczenia i smażenia. Brytfanna posiada powłokę nieprzywierającą umożliwiającą przygotowywanie potraw, używając minimalnej ilości tłuszczu. Dzięki zewnętrznemu wykończeniu brytfanny obie części można używać na wszystkich rodzajach kuchenek, łącznie z płytą indukcyjną, w piekarniku – pokrywkę szklaną maks. do 200°C, a pozostałe części do 260°C. Uchwyty umieszczone po stronach pozwalają na swobodne włożenia brytfanny do piekarnika. Materiał: odlew aluminium z powierzchnią nieprzywierającą, pokrywka szklana z dozownikiem (Aroma). Zaletą jest lekkość i łatwa manipulacja. Zalecamy używanie rękawicy kuchennej.Wymiary:
część środkowa: wewn. 38 × 25 × 5 cm, zewn. 43 × 30 × 5,5 cm część dolna: wewn. 38 × 25 × 13 cm, zewn. 43 × 30 × 13,5 cm wysokość całkowita: 20 cm