MAUVIEL Patelnia miedziana do serwowania z uchwytami z brązu Ø 14 cm cynowana

W tej chwili niedostępny
Patelnie

Ze zniżką

Produkt wykonany jest w oparciu o ponad stuletnie doświadczenia i "savoir-faire”, seria M’tradition jest wcieleniem tradycji i profesjonalizmu naczyń Mauviel. Produkt o charakterze ponadczasowym, wykonany z najwyższej jakości materiału. M’tradition to wyjątkowe naczynia, których wartość wzrasta z upływem lat.

Miedź jest materiałem o najlepszej przewodności cieplnej, jest ona specjalnością firmy Mauviel. Dlatego seria M’tradition ceniona jest na całym świecie ze względu na swoją jakość i ponadczasowy design.

Zalety miedzianych naczyń Mauviel M’tradition:

  • naczynia wytwarzane są ręcznie, każda sztuka jest oryginałem <LI>wysoka wydajność: miedź rozgrzewa się całkowicie równomiernie i bardzo szybko dzięki ekstremalnie wysokiej przewodności cieplnej, dlatego zapewnia ona absolutną kontrolę nad procesem gotowania <LI>cynowana warstwa wewnętrzna. Cynowanie wykonywane jest tradycyjną metodą, nie galwanicznie. Powierzchnia naczyń jest polerowana <LI>świetna odporność: grubość miedzi wynosi od 1,2 do 3,5 mm, brązowe i żeliwne uchwyty przymocowane są za pomocą solidnych nitów miedzianych <LI>naczynia miedziane nadają się do kuchenek gazowych, elektrycznych i szklano-ceramicznych lub też do piekarników do 230°C . W celu gotowania na płytach indukcyjnych należy używać oryginalnej podstawki indukcyjnej, która jest do nabycia osobno <LI>wszystkie produkty Mauviel wytwarzane są we Francji

Jak używać miedzianych naczyń Mauviel:

Przed pierwszym użyciem i każdorazowo po użyciu należy zmyć naczynia gorącą wodą ze środkiem do mycia naczyń, wypłukać i wysuszyć.

Naczynia nie nadają się do mycia w zmywarce! Gotowanie:

  • wszystkie produkty z serii M’tradition można stosować w piekarniku do temperatury najwyżej 230°C . W wyższych temperaturach następuje topnienie cyny. W razie przegrzania konieczne jest ponowne ocynowanie naczynia <LI>sól należy dodawać dopiero po zagotowaniu się wody <LI>nigdy nie przegrzewać pustego garnka lub patelni, gdyż może to spowodować nieodwracalne uszkodzenie produktu <LI>gotować zawsze z niską lub średnią mocą grzejną kuchenki <LI>z upływem czasu, w razie częstego używania, kolor miedzi ulega zmianie – chodzi o normalne zjawisko niemające żadnego wpływu na właściwości materiału <LI>w razie gotowania na kuchence gazowej należy zapewnić, by płomień nie wydobywał się poza dno garnka lub patelni

Konserwacja:

  • w celu konserwacji naczyń Mauviel nigdy nie używać wybielaczy. Mogłoby to spowodować nieodwracalne uszkodzenia <LI>w razie przypieczenia potrawy do powierzchni wewnętrznej garnka należy pozostawić go do odmoczenia w gorącej wodzie z dodatkiem środka do mycia naczyń <LI>w celu przywrócenia błyszczącej, miedzianej powierzchni należy używać pasty do czyszczenia miedzi"Copper­brill", aby uzyskać więcej informacji, proszę <FONT color=#d02b00>­kliknąć tutaj</FONT> <LI>miedziane naczynia nie nadają się do zmywania w zmywarce! Środki do mycia naczyń w zmywarkach są bardzo agresywne i wyraźnie skracają żywotność naczyń
Producent MAUVIEL

Polubili (1)